Cikkek listázása

Kiállítás II. János Pál pápáról

Íme az Ember!

Szerző: b.z.

Íme az Ember! – Egy pápa arca címmel nyílt kiállítás II. János Pálról 2009. április 2-án Budapesten, a VAM Design Centerben. A tárlaton Arturo Mari, a Szentatya személyi fotósának közel kétszáz alkotása, a pápa személyes tárgyai, valamint a szent életű egyházfő életét bemutató filmek láthatók. A kiállítás nem titkolt célja, hogy felhívja a figyelmet három, napjainkban különösen is fontos erényre – emberség – hitelesség – szeretet –, melyek II. János Pál életének is fő mozgatórugói voltak.
Tavaly ünnepeltük Karol Wojtyła pápává választásának 30. évfordulóját, idén pedig halálának 4. évfordulójára emlékezünk. A kiállítás szervezője, a 2007-es Budapesti Városmisszióra megalakult, többnyire huszonéves egyetemistákból álló Mission is Possible Csoport egy fotókiállítással szerette volna kifejezni tiszteletét a Szentatya emléke előtt. Számukra személyének hitelessége, a mai világban oly kevéssé gyakorolt embersége emeli őt a 20. század nagy humanistájává, melyből egyenesen következik a kiállítás címe: Íme az Ember!

A kiállítás gerincét az Osservatore Romano archívumából származó mintegy 150 fotó adja, melyek nyolc tematikus egységre osztva láthatók. A fényképeket a legautentikusabb személy, Arturo Mari készítette, aki hat pápa mellett dolgozott személyi fotósként – köztük leghosszabban ideig II. János Pál pontifikátusa idején. A Szentatyáról írt, személyes hangvételű könyve 2008 novembere óta már magyarul is olvasható (Arturo Mari: Találkozunk a Paradicsomban).

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>