Cikkek listázása

Chevrolet Cruze

Szép, jó és olcsó is!

Szerző: Somogyi Kristóf

Mivel a GM a csőd legeslegszélére került, minden eszközzel azon van, hogy autókat adjon el, ami viszont meglehetősen nehéz mostanában, főleg Magyarországon. Hazánkban jelenleg csak a tehetősek vesznek autót, ők is a prémium márkák legdrágábbjai közül választanak. A Chevrolet Cruze viszont olyan alapárral kapható, amely a kevésbé jómódúaknak is kedvező.

Jól ráérzett a Chevrolet, amikor a Cruze-t tervezték. Van megjelenése az autónak, miközben halványan, de érezni lehet a Daewoo-nyomokat. Az orr-részt nagyra tervezték, és a hűtőmaszkon is ott virít a hatalmas Chevrolet logó, mely a márka drágább típusait idézi. Ennek a nagy orrnak köszönhetően az autó nagyobbnak és értékesebbnek tűnik. Méreteit tekintve viszont beleillik a kategóriájába: 4,6 m hosszú.

A belső is nívósra sikeredett. A fapados verzióra sem mondhatjuk, hogy kényelmetlen vagy puritán, de az anyagokon azért érezhető a spórolás. Kicsit az egész beltér az Opel Insigniát idézi, ami jó pontnak számít. A kormány például csak abban különbözik a konszerntársétól, hogy a „két arany paralelogramma” van rajta, és nem a „körbe zárt villám”. Az alapfelszereltség egyébként sok mindent tartalmaz, például MP3-as CD-játszót és négy légzsákot. Hátul sok a hely, kényelmesen elférnek a magasabb növésűek is. A csomagtér 450 literes.

Az erőforrásokat is 100%-ban a GM biztosítja, így ugyanezek találhatók meg az Opelekben is. A paletta egy 1,6-os 113 LE-s és egy 1,8-as 141 LE-s benzinmotorból, valamint egy 2 literes, 150 LE-s dízelből áll. Mindegyikük jól húz és viszonylag keveset esznek.

Ár-érték arányban jelenleg ez a legjobb választás (bőven kategórián aluli a vételár), de nem szabad túl sok extrát rendelni, mert könnyen egy luxusautó áránál lyukad ki a kedves vevő.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>