Cikkek listázása

Nézőtér

Nézőtér

Szerző: Nevelős Zoltán, Vajda Judit

Páros mellékhatás (Couples Retreat)

A Felkoppintva, Lepattintva, Spancserek alkotta „felnőttkomédiák” sorához csatlakozik a Páros mellékhatás, melyben nem kevesebb, mint nyolc ismert (Vince Vaughn, Kristin Davis) és kevésbé ismert, de egytől egyig remek színész komédiázik. Adva van ugyanis egy házaspár, melynek tagjai úgy érzik, inkább válnának. Még egy utolsó esélyt akarnak adni kapcsolatuknak, ezért párkapcsolati terápiát terveznek – egy Bora Borán működő speciális nyaralókomplexumban. Mivel úgy olcsóbban jönnek ki, magukkal visznek három baráti házaspárt is… A Páros mellékhatás nem az a fajta vígjáték, ami alatt a térdünket csapkodjuk majd a röhögéstől (bár természetesen van benne egy csomó jó poén), inkább olyan, felnőtteknek és főleg pároknak szóló szórakoztatóan tanulságos mese, ami önismereti és párkapcsolati tréningnek sem utolsó.

Alkonyat – Újhold (The Twilight Saga: New Moon)

Habár Magyarországon a Stephenie Meyer romantikus tinivámpír-sagája alapján készült első adaptáció nem szólt akkorát a mozikban, mint hazájában, a könyveknek nálunk is masszív rajongótábora alakult ki, melynek tagjai tűkön ülve várják a halandó gimnazista, Bella és (önmegtartóztató) vámpír szerelme, Edward történetét megéneklő második filmet. Az Újholdban azonban fájdalom, de a két szerelmesnek elválnak útjai, miután a lány 18. szülinapja alkalmából tartott partin a fiú fogadott vérszívócsaládja, a Cullen-klán egy tagja megtámadja Bellát. Hősnőnk eztán a vámpírok után a vérfarkasokkal kerül közelebbi kapcsolatba, illetve egy gyerekkori barátjával, akiről már korábban is sejtette, hogy Edwardhoz hasonlóan szintén nem hétköznapi halandó… A film az amerikai premierrel egy időben kerül a magyar mozikba!

Szélhámos fivérek (Couples Retreat)

A Bloom fivérek virtuóz szélhámosok, akik legújabb trükkjükkel egy magányos, ifjú és szép New Jersey-i milliomosnőt akarnak kifosztani, ám a körmönfont átverés nemcsak az áldozatuknak, hanem nekik maguknak is hoz meglepő fordulatokat. Rian Johnson író-rendező filmje a szokásos szélhámosfilmekhez
képest több is és kevesebb is, ugyanis a bűnügyi izgalmak helyett sokszor a drámai fordulatokat helyezi előtérbe, így lesz elegáns látványvilágú, festői kelet-európai helyszíneken forgatott filmje ugyanakkor romantikus sorsdráma is, melynek legfőbb erejét az elsőrangú színészgárda jelenti: a testvéreket alakító Adrien Brody és Mark Ruffalo partnernője a tőle szokatlanul hóbortos karaktert megformáló Rachel Weisz, az antagonista szerepében pedig Maximilian Schellt láthatjuk.

Utolsó jelentés Annáról

A 20. századi magyar történelmet feldolgozó Napló-tetralógia és A temetetlen halott után hazánk legismertebb rendezőnője, Mészáros Márta ismét a történelemhez fordul. Új alkotásában egyúttal korábbi, egyéb műveinek (Örökbefogadás, A hetedik szoba) feminista magatartása is megjelenik, amennyiben az Utolsó jelentés…-ben a történelmi tematika mellett egy erős nő portréja rajzolódik ki. A szóban forgó asszony Kéthly Anna, aki 1917-től a Szociáldemokrata Párt képviselője, majd ’56-ban történt nyugatra távozásával az emigráció fontos alakja volt. Éppen emiatt akarja a magyar állam 1973-ban hazacsalni Kéthlyt (Eszenyi Enikő), ehhez pedig a nő egykori szerelmének unokaöccsét, egy fiatal irodalmárt használnak fel. A két fél intellektuális és ideológiai párbaja lírai flashbackek és archív dokumentumbetétek által tagolva jelenik meg.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>