Cikkek listázása

a Katolikus Karitász aktuális segélyakcióiról

Szent Erzsébet példája

Szerző: Körössy László

Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést szervez novemberben, buzdítva a híveket a szociális érzékenységre, a rászorulók segítésére, valamint az Egyház által fenntartott szociális intézmények anyagi támogatására. A karitatív lelkületről és aktuális egyházi szociális akciókról beszélgettünk Écsy Gáborral, a Katolikus Karitász igazgatójával.
Az igazgató elmondta, hogy a Katolikus Karitász egyházmegyei szervezetei több módon is bekapcsolódtak az októberi 72 óra kompromisszum nélkül című országos szociális akció programjaiba. Helyszíneket biztosítottak a fiatalok százait megmozgató program idején, valamint részt vettek a koordinációban.

A Szent Erzsébet-naphoz kapcsolódva az egyházmegyei karitász-szervezetek önkéntesei ünnepségeket, lelkinapokat tartanak, valamint szétosztják a Szent Erzsébet-kenyereket is. A kis cipókból az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében például több mint hétezret juttatnak el a rászorulókhoz. Lehetőség van arra is, hogy a hívek hazavigyék a szentmise után megáldott cipókat, és cserébe adományokat adjanak át az adott plébániai karitásznak, s az összeget azután szintén a rászorulók megsegítésére fordítják. Országos szinten több tízezer kenyérről van szó – mondta Écsy Gábor.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>