Cikkek listázása

A Könyvek Könyvéről a fiataloknak

Legyél Te is teologosz!

Szerző: Szeged-Csanádi Egyházmegyei Sajtószolgálat

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség egyedi módját választotta annak, hogyan vigye közelebb a Szentírást a fiatalokhoz a Biblia Évében. Április 9-én egész napos programmal próbálták könnyed, szórakoztató, de gondolatgazdag módokon a diákok elé vinni, „népszerűsíteni” az Igét.
A rendezvény helyszínéül az Ady téri Tanulmányi és Információs Központ (TIK) auláját választották, amely a Szegedi Tudományegyetem egyik legforgalmasabb, leglátogatottabb intézménye. Az érdeklődőknek változatos élményekben lehetett részük, és még a tudásukat is próbára tehették.

A belépő érdeklődő mindjárt egy kis könyvvel gazdagodhatott a református testvérek jóvoltából, illetve a Gedeon Társaság felajánlásából, mely az Újszövetségi Szentírást, a Prédikátor Könyvét és a Zsoltárokat tartalmazta. Ehhez a Katolikus Egyetemi Lelkészség egy-egy könyvjelzőt adott ajándékba. A terem közepén egy kiállítás várta a látogatókat, amely bemutatta, hogyan inspirálta a tudósokat és a különböző művészeti ágak kimagasló alakjait a Könyvek Könyve. Költeményekbe, tudományos cikkekbe is beleolvashattunk. Egy érdekes összeállítás ráirányította a figyelmet arra, hogy milyen sok zeneszerző alkotásait ihlették bibliai történetek.

A kézműves asztalnál mindenki megvalósíthatta saját kreatív ötleteit. Készültek itt egyedi igés bögrék, gyertyatartók, könyvjelzők is a legdivatosabb színekkel, formákkal díszítve.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>