Cikkek listázása

VW Transporter Multivan

Konferenciabusz

Szerző: Somogyi Kristóf

Németországi nyaralásunk egyik napján házunk előtt autók egész sora jelent meg – egy autókat bérbeadó cég sorakoztatta fel autóarzenálját –, köztük a címben szereplő VW Multivan fullextrás változata is.

A Volkswagen a Multivant a Transporter áruszállítóból alakította ki. Az autó olyan, hogy akár a megyei bajnokságokban játszó csapatoknak is megfelelne. Helyszűkére ugyanis nem lehet panasz. Az autóba maximum egy focicsapat fér be – cserék és edző nélkül, de teljes felszereléssel. Ha kevesebben utaznak, akkor a leghátsó üléssor hátratolása, illetve az előtte levő sor megforgatása után praktikus asztalka húzható elő a padlóból. A gyerekek kártyázhatnak, társasjátékozhatnak; az üzletemberek tárgyalhatnak, laptopozhatnak rajta, és még lehetne sorolni, hogy mi mindenre lehet jó egy ilyen asztal. Az ülések aljából fiókok húzhatók ki a nagyobb dolgok részére, de van külön szemüvegtartó rekesz a tetőben és sok térképzseb is. Ezek után már lényegtelen, hogy három üléssorral 1208 literes a csomagtér, ami 4525 literesre bővíthető.

A legdrágább kivitelhez 16”-os, lehajtható LCD tévé jár, hogy tényleg ne unatkozzunk útközben. A Multivan mindkét oldalán tolóajtó található, ami természetesen elektromosan működtethető.

Az autó menettartása robusztus termete ellenére kitűnő, a fékek nagyon jól fognak, a gyorsulás jó, igaz, kicsit hullámzó a rugózás. A motorokról inkább beszéljenek a számok: 2,0-115 LE (11 l/100 km); 3,2-235 LE (13 l/100 km); 1,9 TDI-105 LE (7,7 l/100 km); 2,5 TDI-174 LE (7,9 l/100 km); 2,5 TDI 4Motion-131 LE (9 l/100 km).

S bár eddig csak dicsértük a járművet, el kell mondani, hogy van egy nagy hátulütője: az ára. A Multivan vételára ugyanis bőven 10 millió forint fölött van, de aki egyszer megveszi, annak még az unokái is használni fogják; a Transporterek ugyanis elnyűhetetlenek.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>