Cikkek listázása

Opel Zafira

Egy sikertörténet

Szerző: Somogyi Kristóf

1999-et írtunk, amikor az Opel útjára indította egyterűjét, a Zafirát. Nagyon praktikus modell volt, és rendkívül népszerű a vásárlók, elsőrban a családok köré­ben. 2005-ben felújították, megkapta az Opel új formavilágát.
 Opel

A vásárlási adatok alapján ez nem vált kárára – legalábbis Nyugaton. Hazánkban ugyanis nem oly kelendő. Talán mert az autó fenntartása jelen körülmények között sokaknak nehéz­séget jelent. Egy ilyen autó nemcsak hogy többet eszik, de nem biztonságos kinn hagyni az utcán sem.
A Zafirát valaki egy nagyra nőtt Astra Caravanhoz hasonlította. Igaza is volt, de ez esetben még egy kicsit meg is nyújtották azt a Caravánt.
A külsőről tehát nem lehet túl sok egyedit elmondani, de a Zafirának nem is a külsejével kell lenyűgöznie a nagyérdeműt, hanem a belsejével. Mit kell ebben a kategóriában nyújtani? Nagy teret, elsősorban hátul; kényelmet; valamint olyan eszközöket, amelyek az autó kezelését egyszerűbbé teszik.
Vegyük sorjába!

Nagy tér: az autó hétszemélyes (az ülések a padlóba csukhatók), a csomagtér pedig 645 literes.
Kényelem: magasított ülések, 2 (+2) különálló ülés; a kormány és a vezetőülés minden irányban állítható.
Eszközök: fedélzeti számítógép, amely informál a pillanatnyi és az átlagfogyasztásról (drágább kivitelekben még sok másról is). A műszerek jól kezelhetőek és kéztávolságban vannak. Jók a motorok is (hiszen ez egy német márka), a paletta viszont olyan nagy, hogy nem írom le, a www.opel.hu címen megtekinthetők. A lényeg, hogy megbízhatóak, a fogyasztásuk pedig tűrhető a kategórián belül.
Az autó vételára nem rossz, de ugyanennyiért lehet a VW-nél egy Tourant venni, ami azért mégiscsak jobb.
Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>