Cikkek listázása

Szívvel-lélekkel készült alkotások

Szerző: Fazekas Orsolya

Fotó: Fazekas Orsolya

A Pécsi Egyházmegye 2009-ben ünnepli alapításának millenniumát. Jelenleg az előkészületi időt éljük, amelynek célja, hogy ez az időszak a mai keresztény közösségek megújulását szolgálja.

Az egyházmegye millenniuma akkor lesz igazán eredményes, ha nem merül ki pusztán az egyházmegye katedrálisában végzett ünnepi liturgiában, hanem az egyházközségek, egyházi közösségek és az egyén megújulását is eredményezi. E szándék életre keltéséhez kívánt hozzájárulni a Pécsi Püspökség, amikor 2006 őszén elindított egy pályázatot iskolás diákok számára.

Betlehem

Minden évben más-más témakörben, más eszközzel megvalósítható kiírás születik. Idén betlehemi alkotásokat vártunk, kézműves kategóriában. A technika, illetve a felhasznált eszközök nem voltak meghatározva, így a diákok a legkülönfélébb alkotásokkal szálltak ringbe a győzelemért.

Összesen ötvenhárom mű készült. Érkezett csuhéból, fából, őszi termésekből, rongyból készült betlehem, de van üvegfestéssel, nemezeléssel, ragasztással, agyagozással készült munka is. Öröm volt látni a gondos kezek munkáját!

Ezek a betlehemek nemcsak a kézügyességet, ötletességet mutatják, hanem azt is, hogy a témát körüljárva, megismerve, szívvel-lélekkel készültek. Egy-egy alkotáson rendszerint 10-12 gyermekkéz dolgozott, de volt, ahol komoly csapatmunka folyt. Szülők, nagyszülők, tanárok, diáktársak büszkén tekintettek a kiállított munkákra. Talán nem túl merész gondolat a pályázattal kapcsolatban, hogy a művek elkészítésével a gyermekek az idén karácsonykor jobban átérzik majd a Szent Család példáját és szeretetét.

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>