Cikkek listázása

„Ahol a kincsed, ott a szíved!”

Az Együtt a szeretetben I. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás ünnepélyes díjkiosztó gálaműsorán március 11-én a budapesti Erzsébetligeti Színház megtelt érdeklődőkkel. Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónő köszöntötte a kicsiny alkotókat, a határon innen és túlról érkezett vendégeket.
A Hatvanból induló kiállítássorozat Kácson, Galgahévizen, Szombathelyen, Budapesten is nagyon meglepte a felnőtt látogatókat, nem egyszer könnyeket csalt a szemükbe. Az ártatlan és nyíltszívű, fénytől sugárzó, mosolygó tekintetű gyerekek örömtől áthatott alkotásaikban őszintén vallanak a szépségről, a családról. A képeikből sugárzó remény, önzetlen szeretet lélektől lélekig hatol.

Őszentsége XVI. Benedek pápa áldásos jókívánságaival tüntette ki a kiállítás résztvevőit, szervezőit. Sólyom László köztársasági elnök nemes cselekedetnek nevezte, mely példa értékű mások számára is.

A magyarok lelki megújulásának imaévében egy kis hatvani csapat jó szándékú segítőtársakkal küldte el a pályázati felhívást több nyelven a világ gyermekeinek. A kiállításra lengyel, finn, szlovák, perui, szerbiai, román, erdélyi, csángó és német gyerekek – a legfiatalabbak óvodások, a legidősebbek gimnazista korúak – jelentkeztek képekkel.

Mennyei pártfogónk az égben II. János Pál pápa, aki minden embert, különösen a fiatalokat nagyon tisztelte és szerette, most örömmel látja föntről a szeretet vándorútjain a kicsinyeket, akik képeik által tanúságot tesznek a szeretet erejéről. Halálának évfordulójára küldjük a virágvasárnapi áldásos képet, melyet a budapesti Néri Szent Fülöp Általános Iskola tanulója, Nagy Adrienn készített. Oldalunkon Kapócs Dorottya (Pilisjászfalu): Vegyetek fényt egy nagy közös tűzről; Keresztes Rebeka (Szeged): A szentlélek fája; Nagy Adrienn (Budapest): II. János Pál és Vida Vanda (Szombathely): Együtt című rajza látható.

 

Az Együtt a szeretetben I. Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás
hatvani szervezői
Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>