Cikkek listázása

Böjte Csaba atya Kecskeméten

Áldás a Wojtyla Barátság Központra

A közelmúltban a kecskeméti Porta Egyesület meghívásának eleget téve néhány órát a hírös városban töltött Böjte Csaba atya, dévai ferences rendi szerzetes, az árva gyermekek megmentője és pártfogója. A köztiszteletnek örvendő egyházi személyiség a delet jelző harangszó után celebrált szentmisét a Barátok templomában, amely a szokatlan időpont ellenére zsúfolásig megtelt hívekkel.
Böjte atya látogatásának apropója a Porta Egyesület és a Szent Anna Kht. által működtetett Wojtyla Barátság Központ megáldása volt, prédikációjának középpontjába is az intézmény tevékenységének egyik vezérelvét, a krisztusi szeretet példájának követését állította:

– Semmilyen más eszköz nincs a kezünkben arra, hogy egymásból a jót kihozzuk, csak a szeretet – jelentette ki Csaba testvér. – Milyen jó lenne, ha mi is mindig meg tudnánk maradni a szeretet útján! Az a család, az a nemzet, az a közösség, amelynek életéből hiányoznak a keresztény értékek – az összetartás, a szolidaritás, a szeretet, a jóság –, halálra van ítélve. Adja az Isten, hogy a mi népünkből, közösségünkből ne vesszenek ki ezek az értékek!

Farkas P. József, a Porta Egyesület alapítója a misét követően arról szólt, hogy a Wojtyla Barátság Központ Böjte atya életpéldájának indíttatása nyomán kezdte meg működését:

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>