Cikkek listázása

Kiadó a Kecskeméti Főegyházmegye portáján

Szerző: Tóth Tímea

Évente 25–30 kötet jelenik meg a Porta Egyesület kiadásában, amelyek közös jellemzője az igényesség, korunk és szűkebb pátriánk mindennapjainak valósághű ábrázolása, valamint dokumentálása az utókor számára. Ez a kis vidéki kiadó sok szálon kötődik a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyéhez, illetve a kecskeméti egyházi közösségekhez, ami megnyilvánul abban is, hogy rendszeresen jelentetnek meg egyháztörténeti, illetve keresztény elkötelezettségről tanúskodó könyveket, kiadványokat.

A napokban egy hiánypótló könyv látott napvilágot, amely Az ezredforduló évei a Kalocsa-Kecskeméti metropoliták vallomásainak tükrében alcímet viseli. Farkas P. József dr. Dankó Lászlóval és dr. Bábel Balázzsal készült interjúinak gyűjteménye, az Asztrik nyomában interjúkat gyűjt csokorba. A kötetről ekképpen vall a szerző: „Köszönöm a jósorsomnak, beszélgetőtársaimnak, és persze a Petőfi Népének, hogy aktív részese lehettem ennek a közös gondolkodásnak! Feladatokat kaptam, kérdéseimre pedig felelős válaszokat. Tanítómestereim voltak ezek az érsekek! Bepillanthattam vívódásaikba, gondolkodásukba, gazdagodhattam őszinteségükből, tudásukból – hála az égnek – a hivatalos kapcsolatokon túl is. E baráti gesztusoktól bölcsebb lettem, és választ találtam saját, egyéni életem számos kérdésére is. Ez a kötet a köszönet jele. Hálám kifejeződése mindazoknak, akik segítettek összegyűjtésében, válogatásában, szerkesztésében és megjelentetésében. De mindenek felett hálát adok Istennek, amiért ilyen változatos, szép, izgalmakban gazdag és reményekkel teljes korszakban élhettem és dolgozhattam. Ezekről a történelmi sorsfordulókról – mint cseppben a tenger – vall ez az Önöknek szívből ajánlott könyv.”

A Porta Kiadó 2006. első félévi tervei is körvonalazódnak már, számos új kötet áll előkészítés alatt a szellemi műhelyben.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>