Cikkek listázása

Nyári ifjúsági tábor a Szombathelyi Egyházmegyében

Közös alkotás, játék, sport és ima

Szerző: Pados Katalin

A Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Fóruma (SZEIF) a Szombathelyi Egyházmegye (Vas és Zala megyék) területén működő közhasznú egyesület. 2000. január 22-én alakult meg hivatalosan. Az egyesületbe az egyházmegyében működő katolikus ifjúsági csoportok tagjai kaptak meghívást. Az egyesület egyik legfontosabb programja a nyári Fórum fesztivál, amelyre az idén nyáron is sor kerül.
A Szombathelyi Egyházmegyei Ifjúsági Fórum – püspöki jóváhagyással – 1994. január 22-én alakult meg 12 pap és 53 világi részvételével. Célja az egyházmegyei ifjúsági munka összehangolása volt. Jelenleg 159 tagja van az egyesületnek. A SZEIF tagja a Katolikus Ifjúsági Mozgalomnak (KIM), a Vasi Gyermek- és Ifjúsági Fórumnak (VAGYIFÓ), valamint a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetségnek (KIFE) is teljes jogú tagja. Az egyesület tagja lehet minden fiatal, aki az egyházmegye területén él, és betöltötte 14. életévét. A SZEIF napjainkban a Szombathelyi Egyházmegye katolikus ifjúsági életének koordinálója és központi szervezete.

Egyesületünk egyik legfontosabb programja a nyári Fórum fesztivál. Ez egyházmegyénkben az első olyan kezdeményezés, amely a terület fiataljainak általános jellegű, többnapos találkozási lehetőséget kínál. Immár tradíciókkal rendelkező programról van szó, hiszen idén hatodik alkalommal szervezzük meg a találkozót. Újdonsága a programnak, hogy bár a tavalyihoz hasonlóan idén is tábor jellegű lesz, de nem az egyházmegye központi helyén, Szombathelyen, hanem egy kis község, Rigyác plébániáján rendezzük meg 2006. június 21. és 24. között. Hangsúlyos szerepe van a táborban annak, hogy közösen gondolkodunk értékekről, köztük a közösség szerepéről. A közösségteremtés a célja, ezért az egyes témákban kiscsoportos beszélgetéseket tartunk, ahol a fiatalok kifejthetik egymás előtt véleményüket, példát mutathatnak, átadhatják az indíttatást a közösségi tapasztalattal nem rendelkezőknek. A fiatalok együtt vesznek részt a közös alkotásban, játékokban, sportban, táncban, éneklésben, valamint lelki közösséget is alkotnak a reggeli napindító fohászokban, a zsolozsmában és a szentmiséken.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>