Cikkek listázása

Az élet forgatókönyve

Mindig tud adni, akinek a szíve szeretettel van tele

Szerző: Juhos Melinda

Az embert élete során gyakran érik kisebb-nagyobb megpróbáltatások. Sok esetben keserű tényekkel kell szembenéznünk, amelyekkel ha megbarátkozni nem is tudunk, de kénytelenek vagyunk elfogadni őket. Ezen események nem egyszer megváltoztatják addigi életünket, addigi énünket.

Amikor két ember Isten színe előtt örök hűséget esküszik egymásnak, minden szépnek tűnik, miközben maguk előtt látják és remélik a boldog jövőt. Természetesnek látszik, hogy majdan az esetleges problémákat is együtt, közös erővel oldják meg. Az élet által írt forgatókönyv viszont nem mindig ilyen szép, és sajnos sokszor nem is hepienddel végződik.

Anna élete a többi fiataléhoz hasonlóan kanyargott a maga medrében. Férjhez ment a férfihoz, akit szeretett, majd két gyermekük született. Felhőtlen boldogságukat viszont nem sokáig élvezhették. Anna harmincnyolc évesen megözvegyült. Egyedül maradt kamasz gyermekeivel. A fájdalmat és a tények elfogadását még inkább nehezítette, hogy férje búcsúszó nélkül, tragikus hirtelenséggel halt meg. Az akkor átélt fájdalmakról, az új gondolatokkal való megbarátkozásról Anna könnyeivel küszködve mesél. Akkor, tizenhét évvel ezelőtt úgy érezte, az élete értelmét vesztette. Egyedül gyermekei éltették, fia és lánya, akiknek szintén óriási megpróbáltatást jelentett édesapjuk elvesztése. Istenhez fordult segítségért akkor is, mikor férjét kórházba szállították, és a nehéz időszakban ismét Istennél talált menedéket imáin keresztül.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>