Cikkek listázása

„A rossznak kerülése az igazak útja, aki vigyáz az útjára, az megtartja életét” (Péld 16,17)

A jerikói rózsa

Szerző: Katona Marianna

– Azért is a szakadt nadrágomat veszem fel ma az iskolába! – morgott dacosan Elemér, a barna bundás kis nyest, miközben a feje búbján égnek állított tincseit rendezgette. Már attól elfogta a düh, ha a saját nevére gondolt: „Elemér! Hogy adhatták a szüleim éppen ezt a nevet nekem?! Még ha bőregér lennék, akkor igen. De egy komoly nyestfiúnak? Szégyen!" – dühében az útszélen lévő köveket rugdosta, és belerúgott egy üresnek tűnő csigaházba.

Röptében azonban kiderült, hogy a ház korántsem volt üres. Lakója halk méltatlankodással vette tudomásul, hogy rövid és magasba ívelő útja végén a csalánosban ért földet.

– Ez az, Elemér! – kiáltott kárörömmel Somfordi, a róka. – Úgy látom, mégiscsak jó barátok leszünk. Ez a nyavalyás kis csiga úgyis csak útban lett volna. Nem is értem, hogy merészel ott közlekedni, ahol mi! Én a te helyedben még messzebbre rúgtam volna! – azzal megveregette Elemér vállát, és továbbment.

Elemér úgy tett, mintha a cipőfűzőjét kötögette volna, de valójában alig várta, hogy Somfordi odébbálljon. Gyorsan körülnézett, és mikor úgy gondolta, hogy senki sem látja, beszaladt a csalánosba. Tenyerébe fogta csiga néni házát, és óvatosan visszatette az útra.

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>