Cikkek listázása

A Neokatekumenális Út

Hogy felvőtt hittel válaszoljunk a világnak

Szerző: Walton Gusztáv

Ez év januárjának közepén a Neokatekumenális Úton egy új tapasztalattal gazdagodtunk a katekézisek előkészítésében Budapesten. A régi közösségek testvérei közül több mint százan mentünk kettesével házról házra – üzletekbe, szórakozóhelyekre, közintézményekbe, kórházakba – hívni a környék lakóit. A templomba hívtuk az embereket, hogy hallják az örömhírt: Krisztus szereti őket, és választ ad az életre és a halálra. 5000 meghívót osztottunk szét. Az első katekézisen tele volt a Haller téri Szent Vince-templom.

Mi, akik hívtuk – és ha kellett, kísértük az embereket –, hosszú évek óta kapjuk a kegyelmet a közösségekben. Mindannyian örültünk, hogy visszaadhattunk valamit a többieknek ebből.

A közösségre vonatkozó igény konkrétan megfogalmazódik az emberekben; a mostani katekézisek során például egy várandós kismama ment oda a katekétákhoz, és mondta el, hogy egyedül nagyon nehéz megállni ebben a világban, és már várja a közösséget.

A Neokatekumenális Út (a továbbiakban: Út) tagjait arra készíti elő, hogy felnőtt hittel tudjanak válaszolni a teljesen szekularizált világnak.

 

A teljes cikk >>>

Legfrisebb szám
Legfrissebb szám fedlapja
2010. június
Tartalom >>>