Esküvőkhöz, keresztelőkhöz
Szerző: Kovács Violetta
Fotó: Szabó Zoltán
(Ef 3,12)
Hozzávalók:
– hosszú bambuszszálak,
– pálma- és gyöngyviráglevelek,
– bimbós és kinyílt kála,
– oázis,
– gömb alakú váza.
Elkészítés:
Töltsük meg a vázát háromnegyedéig használt oázissal. Öntsünk bele vizet.
Kertészollóval vagy késsel vágjuk hegyesre és különböző magasságúra a bambuszszálakat, majd alul rafiával kössük össze. Az így összeállított bambuszcsokrot helyezzük a vízzel és oázissal töltött váza hátsó falához. Friss oázissal töltsük ki a maradék helyet, hogy a bambuszszálak feszesen álljanak. Ezután a pálmalevelekkel dúsítsuk a csokrot. Végül a kálákat szúrjuk az oázisba oly módon, hogy a legjobban kinyílt virág legalul, a bimbós pedig legfelül legyen. Alul a gyöngyviráglevelekkel takarhatjuk el az edény száját és az oázist.